Saturday 26 August 2017

Karavaanarin multitaskupussukka


Tämän ompelin Ruby Yehin YouTube-videon innottamana ja avulla (uusista kangasostoksistani, huom! fiksuja ostoksia!!).
Söpön karavaanikankaan kuvion muodot sopivat valmiin pussukan muotoon paremmin kuin arvasinkaan.

Pussukan tarkoitus on tulla ompelutarvikepussukaksi, josta kätevästi löytäisin ja saisin nostettua helposti esille ja pois useimmiten ommellessa tarvitsevani tarvikkeet. Isommat sakset ja viivottimet saan edelleen kaivaa isosta laatikosta, mutta pikkutavaroita ei tarvitsisi enää kaivaa samaisen laatikon pohjalta toisiinsa sotkeutuneena.

Videon lopussa on annettu tarvittavien kappaleiden mitat, mutta silti sain käyttää melkoisen määrän aikaa ja vaivata pieniä aivosolujani, ennenkuin hahmotin, mikä pala kuuluu mihinkäkin.

Kankaat on valittu oman mieleni mukaan karavaanarielämään mätsääviksi: vuorikankaan kuvio muistuttaa mielestäni retrovahakangasta, vetskaripussukkoiden vuori on vihreää kesäniittyä ja vinonauhaviimeistelyssä on mansikoita.

Suomennan tähän tarvittavat osat tulevaisuuden itseäni sekä kenties joskus blogiini eksyvää viatonta varten:

-Päälliskappaleet eli tässä pussukassa asuntovaunukangas: 2x  19,5cm x 25cm (jotka ommellaan 19,5cm-mittaisesta sivusta yhteen siten, että kuvio nousee oikein päin valmiissa pussukassa molemmilla sivuilla. Jos kankaassa on kuvio, jonka suunnalla ei ole väliä, voi leikata yhtenäisen 19,5cm x about50cm kappaleen.)

-Vetskaritaskujen välissä olevat päälliskappaleet, joista muodostuu avotaskut: 2x 19,5cm x 31cm

-Uloimmat taskujen päälliskappaleet, joihin ommellaan kiinni erikseen avotaskut: 2x 19,5cm x 31cm  (eli yhteensä oikeasti 4 kpl näitä samankokoisia kappaleita)

-Avotaskut näihin edellämainittuihin uloimpiin päälliskappaleisiin: 4x 11cm x23,5cm (2 päälliskappaletta, 2 vuorikappaletta). Näistä voi taiteilla laskostaskut tai muunlaiset taskut ihan itse soveltaen. (Ompele taskun alareuna 19,5x31-kappaleen puoliväliin, tai jopa vähän puolivälin alle - itselläni taskut jäi liian ylös, kun laitoin vähän puolivälin yläpuolelle)

Vetskaripussukoiden vuorit: 3x 19,5cm x 23cm

Kärkiin toispuoleisesti kapeneva sivukappale (katso videosta  kohdassa 49:01): 4x(2 päällis- ja 2 vuorikappaletta) pitkä sivu (tulee pussukan alareunaan): 51cm, korkeus 12,5cm ja lyhyt sivu 16,5cm. Kaavaa piirtäessä yhdistä lyhyt ja pitkä sivu toisiinsa piirtämällä reunoihin symmetriset vinosti laskevat viivat. Kankaan kuvio tulee siis niin päin, että lyhyt sivu on ylhäällä, huom.

lisäksi:


3 x 7tuuman vetskarit
1 x 18tuuman iso vetskari
2m vinonauhaa



No comments:

Post a Comment